Стопанска банка со најголема добивка од сите банки во првата половина од годинава

Стопанска банка со најголема добивка од сите банки во првата половина од годинава

Стопанска банка АД Скопје (членка на NBG групацијата) во првата половина од годинава има најголема добивка од сите банки во Северна Македонија, иако профитот во споредба со истиот период лани книжи пад за 1,7 милиони евра и тоа е резултат на намалени останати приходи од дејноста во комбинација со раст на резервациите Стопанска банка Скопје во…