Заев од Атина: На зима втора меѓувладина седница на Северна Македонија и Грција

Заев од Атина: На зима втора меѓувладина седница на Северна Македонија и Грција

Во следните месеци, односно на зима, во зависност од развојот на пандемијата, во Атина ќе се одржи втората меѓувладина седница на Северна Македонија и Грција. Потпишување на договорот за избегнување на двојно оданочување, нешто што веќе со години го бараа бизнисмените, состанок на коморите меѓу двете земји во Скопје за трговските ознаки, соработка во низа…

Остварена средба на раководствата на стопанската комора на македонија и грчката бизнис асоцијација

Остварена средба на раководствата на стопанската комора на македонија и грчката бизнис асоцијација

Претседателот на Стопанската комора на Македонија, Бранко Азески, оствари работна средба со Арис Влахос, претседавач со Грчката бизнис асоцијација во земјата и Георгиос Ланцас, член на Одборот на Асоцијацијата. Грчката бизнис асоцијација е првата формирана асоцијација на грчки претпријатија во Северна Македонија, основана во Скопје на 26 јуни 2020 година. Целта на делувањето е да…

Границите со Грција остануваат затворени и во следните две седмици

Границите со Грција остануваат затворени и во следните две седмици

Одлуките за привремено ограничување на копнените граници со Северна Македонија, Албанија и на Турција, како и за забраната за влез во Грција на државјани на трети земји, Грција ги продолжи до 30 септември. Станува збор за министерска одлука, која во изминатите месеци се продолжува на секои две седмици. Во однос на копнените граници, ограничувањата, „од превентивни причини за…