Владата на Северна Македонија го усвои усогласениот договор за изградба на гасниот интерконектор со Грција
Новости и настани

Владата на Северна Македонија го усвои усогласениот договор за изградба на гасниот интерконектор со Грција

Владата на Северна Македонија, на седницата во Вторник, го разгледа и прифати текстот на усогласениот договор за изградба на интерконекцијата за пренос на природен гас Грција – Северна Македонија и го овласти министерот за економија Крешник Бектеши да го потпише овој договор со Владата на Република Грција. Како што посочуваат од владината прес-служба, со овој…