Северна Македонија и Грција ќе се поврзат со гасовод

Северна Македонија и Грција ќе се поврзат со гасовод

Договор меѓу владите на Северна Македонија и Грција за изградба на интерконекторот за природен гас беше потпишан од страна на министерот за економија на земјава Крешник Бектеши и грчкиот министер за животна средина и енергија, Костас Скрекас денеска во Атина. Станува збор за проект вреден околу 100 милиони евра, од кои 54 милиони евра се…

Делфи Форумот во Скопје- Среда 23 јуни 2021 година

Делфи Форумот во Скопје- Среда 23 јуни 2021 година

– Економскиот Форум од Делфи, во соработка со Грчка Бизнис Асоцијација од Северна Македонија, во среда, на 23 јуни 2021 година, во хотелот Александар Палас во Скопје го организира Првиот економски Форум во Скопје на тема „Поставувајќи ги темелите за стабилност и просперитет во Северна Македонија“. Целта на Економскиот форум во Скопје е да прерасне…

Стопанска банка со донација на вредна медицинска опрема за Клиниката „Св. Наум Охридски“

Стопанска банка со донација на вредна медицинска опрема за Клиниката „Св. Наум Охридски“

Стопанска банка АД – Скопје денеска иницираше постапка за реализација на донација на дополнителна хируршка и лапароскопска опрема за Универзитетската клиника за  хируршки болести „Св. Наум Охридски“ – Скопје. Оваа опрема се надоврзува на донацијата на ултразвучниот апарат наменет за хируршки постапки од 2019 година, соопштија од Стопанска банка – Скопје, нагласувајќи дека со ова…