Стопанска банка со донација на вредна медицинска опрема за Клиниката „Св. Наум Охридски“

Стопанска банка со донација на вредна медицинска опрема за Клиниката „Св. Наум Охридски“

Стопанска банка АД – Скопје денеска иницираше постапка за реализација на донација на дополнителна хируршка и лапароскопска опрема за Универзитетската клиника за  хируршки болести „Св. Наум Охридски“ – Скопје. Оваа опрема се надоврзува на донацијата на ултразвучниот апарат наменет за хируршки постапки од 2019 година, соопштија од Стопанска банка – Скопје, нагласувајќи дека со ова…

180 години NBG и 21 успешна година на Стопанска банка АД – Скопје заедно со NBG

180 години NBG и 21 успешна година на Стопанска банка АД – Скопје заедно со NBG

Националната банка на Грција (NBG) на 30-ти март одбележа 180 години постоење. Во својата кратка изјава господин Павлос Милонас, Генералениот извршен директор на NBG Групацијата рече: „Многу сме горди на нашата историја и на улогата што NBG ја има во развојот на економијата и на општеството во земјата и во регионот. Денеска продолжуваме да поттикнуваме…

Поддршка и за процесот на имунизација од Стопанска банка АД – Скопје

Поддршка и за процесот на имунизација од Стопанска банка АД – Скопје

Пред нас е период на имунизација со кој веруваме ќе се стави крај на глобалната пандемија и граѓаните ќе можат повторно слободно да се движат и да делуваат. Секако, овој процес ќе биде долг и ќе бара посветеност и одговорност од сите. Токму во таа насока, Стопанска банка АД – Скопје деновиве потпиша договор за…

Десет големи компании доставиле понуди за „Чебрен“

Десет големи компании доставиле понуди за „Чебрен“

Десет големи светски компании од областа на енергетиката и градежништвото доставија понуди за проектот „Чебрен“ во фазата на претквалификација. Има компании од Грција, Турција, Шпанија, Франција, Австрија, Италија и Кина. Меѓу компаниите кои поднеле понуди се Конзорциум „PPC-Archirodon“ од Грција, Конзорциум Enka-Colin“ од Турција, „EDF“ од Франција, Конзорциум „Cobra-Cobra Hidraulika“ од Шпанија, Конзорциум „Evn –…

Поевтина електрична енергија до 30% од ЕДС

Поевтина електрична енергија до 30% од ЕДС

ЕДС, лидер на македонскиот пазар за електрична енергија со најголемо портфолио меѓу трговците и снабдувачите, им нуди на компаниите до 30% поевтина електрична енергија. На следниот линк можете да дознаете за цените што ги нуди ЕДС и како можете лесно и едноставно да добиете електрична енергија од компанијата. EDS Брошура PDF    

ОКТА со донација на лаптопи и заштитни маски го поддржа образовниот процес во Општина Илинден

ОКТА со донација на лаптопи и заштитни маски го поддржа образовниот процес во Општина Илинден

ОКТА донираше 30 лаптоп компјутери и 10.000 заштитни маски, со цел да се помогне непреченото одвивање на наставата во основните училишта на територијата на Општина Илинден. Имајќи ги предвид условите во кои ќе се одвива учебната 2020 – 2021 година, компанијата како долгогодишен член на локалната заедница одлучи да ја поддржи општината во напорите за…

„Веро“ почнува хуманитарна донаторска акција за децата од СОС Детско село

„Веро“ почнува хуманитарна донаторска акција за децата од СОС Детско село

Во пресрет на новата учебна година, „Веро“ почнува хуманитарна донаторска акција наменета за децата од СОС Детско село со цел да им овозможи успешен почеток на школската година. Сите потрошувачи во Веро маркетите и Jumbo продавниците може да се вклучат во акцијата и да им помогнат на децата од оваа ранлива категорија, обезбедувајќи им услови…

Пет отсто поврат на средства со American Express во Веро и Џамбо маркети
| | | | | | | | |

Пет отсто поврат на средства со American Express во Веро и Џамбо маркети

Се ближи стартот на новата учебна година па за таа цел Силк Роуд Банка АД Скопје во соработка со Веро и Џамбо маркетите започнуваат заедничка промотивна кампања со American Express картичките. Почнувајќи од 1-ви октомври па сѐ до 15-ти октомври, започнува ексклузивна промотивна кампања со American Express картичките издадени од Силк Роуд Банка, во Веро и Џамбо маркетите, каде што сосекоја трансакција во маркетите корисниците на…

ОКТА инсталираше фотоволтаична централа на меѓународното училиште НОВА

ОКТА инсталираше фотоволтаична централа на меѓународното училиште НОВА

ОКТА АД – Скопје и Меѓународното училиште НОВА преку меѓусебна соработка пуштија во употреба две фотоволтаични централи, поставени на покривот на двете згради на училиштето. Централите ќе произведуваат електрична енергија од обновливи извори, од која дел ќе се користи за потребите на училиштето, а остатокот ќе биде наменет за слободниот пазар. Ова е четврта фотоволтаична…

Стопанска банка со поддршка за „Инвеститорски ден“ 18. 9. 2020 година

Стопанска банка со поддршка за „Инвеститорски ден“ 18. 9. 2020 година

Стопанска банка АД – Скопје, како Банка со најдолга традиција на македонскиот пазар, постојано вложува во финансиската едукација и писменост преку посебни активности и кампањи, но и преку секојдневните интеракции со своите клиенти и сограѓани. Оттука, Банката обезбедува безрезервна поддршка и за „Инвеститорскиот ден“ во организација на Македонска берза АД – Скопје, по повод 25 години…