ДУШАН МИТРЕВ СТАНА НОВ ГЕНЕРАЛЕН ДИРЕКТОР НА „ПИВАРА СКОПЈЕ“

ДУШАН МИТРЕВ СТАНА НОВ ГЕНЕРАЛЕН ДИРЕКТОР НА „ПИВАРА СКОПЈЕ“

Од 1 јуни 2023 година нов генерален директор на Пивара Скопје е Душан Митрев. Тој на оваа позиција доаѓа по Горан Сладиќ кој продолжува да раководи со деловните операции на Coca-Cola HBC во Нигерија. Новиот генерален директор на Пивара Скопје, Душан Митрев одлично ја познава Пивара Скопје, нејзиниот развој, вработените, бредновите и нивната позицијата на…

Со донација од ОКТА, корисниците од Здружението „За тебе“ ќе се стекнат со возачки дозволи

Со донација од ОКТА, корисниците од Здружението „За тебе“ ќе се стекнат со возачки дозволи

Скопје, 12.01.2023  – Десет корисници, членови на Здружението „За тебе“ („4U“) ќе се стекнат со возачка дозвола преку донација од ОКТА АД – Скопје, со што ќе ги унапредат своите професионални вештини и ќе ги зголемат своите можности за вработување. Младите кои ќе ги користат средствата обезбедени од компанијата за оваа намена се полнолетни лица,…

Благодарница за ЕДС за поддршка на проектот „Замисли желба“

Благодарница за ЕДС за поддршка на проектот „Замисли желба“

Енерџи Деливери Солушнс (ЕДС), како општествено одговорна компанија, годинава беше дел од поддржувачите на хуманитарниот проект „Замисли желба“ која што ја организираше Националната галерија. Компанијата преку овој проект реализираше и донација за Фондацијата „Марко Божиновски“ со цел подобрување на условите за развој на спортот и спортските активности меѓу младите. Благодарницата од Националната галерија во име…

Шеста година по ред, ОКТА додели стипендии за постдипломци на УКИМ

Шеста година по ред, ОКТА додели стипендии за постдипломци на УКИМ

Компанијата ОКТА ќе обезбеди стипендии за петмина студенти од втор циклус студии на Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ (УКИМ) во Скопје, шеста година по ред. Стипендиите ќе бидат доделени на постдипломци од петте факултети кои што имаат наставни програми сродни со дејноста на ОКТА и тоа: Факултет за електротехника и информациски технологии – Скопје; Факултет…

Стопанска банка АД – Скопје одбележа почеток на градба на нова управна зграда, прва во својата богата историја

Стопанска банка АД – Скопје одбележа почеток на градба на нова управна зграда, прва во својата богата историја

Денес на свечена церемонија Стопанска банка АД – Скопје го одбележа започнувањето на градежните работи за изградба на нова управна зграда. Како дел од урбаната средина во срцето на градот, новиот современ објект ќе обезбеди врвни услови за работа за вработените на Банката и за нејзините бројни клиенти. Стопанска банка АД – Скопје, како дел…

Black Friday понуда од ЕДС: Шест месеци попуст на трошокот за потрошена електрична енергија!

Black Friday понуда од ЕДС: Шест месеци попуст на трошокот за потрошена електрична енергија!

Energy Delivery Solutions (ЕДС АД), компанија која што важи за лидер во областа на трговија со електрична енергија на македонскиот пазар, по повод Black Friday подготви ограничена понуда за своите клиенти, со година, ќе обезбедат заштеда на сметките за потрошена електрична енергија токму во најкритичните месеци од годината. „По повод Black Friday, но пред сѐ…

Стопанска банка со донација на вредна медицинска опрема за Клиниката „Св. Наум Охридски“

Стопанска банка со донација на вредна медицинска опрема за Клиниката „Св. Наум Охридски“

Стопанска банка АД – Скопје денеска иницираше постапка за реализација на донација на дополнителна хируршка и лапароскопска опрема за Универзитетската клиника за  хируршки болести „Св. Наум Охридски“ – Скопје. Оваа опрема се надоврзува на донацијата на ултразвучниот апарат наменет за хируршки постапки од 2019 година, соопштија од Стопанска банка – Скопје, нагласувајќи дека со ова…

180 години NBG и 21 успешна година на Стопанска банка АД – Скопје заедно со NBG

180 години NBG и 21 успешна година на Стопанска банка АД – Скопје заедно со NBG

Националната банка на Грција (NBG) на 30-ти март одбележа 180 години постоење. Во својата кратка изјава господин Павлос Милонас, Генералениот извршен директор на NBG Групацијата рече: „Многу сме горди на нашата историја и на улогата што NBG ја има во развојот на економијата и на општеството во земјата и во регионот. Денеска продолжуваме да поттикнуваме…

Поддршка и за процесот на имунизација од Стопанска банка АД – Скопје

Поддршка и за процесот на имунизација од Стопанска банка АД – Скопје

Пред нас е период на имунизација со кој веруваме ќе се стави крај на глобалната пандемија и граѓаните ќе можат повторно слободно да се движат и да делуваат. Секако, овој процес ќе биде долг и ќе бара посветеност и одговорност од сите. Токму во таа насока, Стопанска банка АД – Скопје деновиве потпиша договор за…

Десет големи компании доставиле понуди за „Чебрен“
|

Десет големи компании доставиле понуди за „Чебрен“

Десет големи светски компании од областа на енергетиката и градежништвото доставија понуди за проектот „Чебрен“ во фазата на претквалификација. Има компании од Грција, Турција, Шпанија, Франција, Австрија, Италија и Кина. Меѓу компаниите кои поднеле понуди се Конзорциум „PPC-Archirodon“ од Грција, Конзорциум Enka-Colin“ од Турција, „EDF“ од Франција, Конзорциум „Cobra-Cobra Hidraulika“ од Шпанија, Конзорциум „Evn –…