Северна Македонија и Грција ќе се поврзат со гасовод

Северна Македонија и Грција ќе се поврзат со гасовод

Договор меѓу владите на Северна Македонија и Грција за изградба на интерконекторот за природен гас беше потпишан од страна на министерот за економија на земјава Крешник Бектеши и грчкиот министер за животна средина и енергија, Костас Скрекас денеска во Атина. Станува збор за проект вреден околу 100 милиони евра, од кои 54 милиони евра се…