Благодарница за ЕДС за поддршка на проектот „Замисли желба“

Благодарница за ЕДС за поддршка на проектот „Замисли желба“

Енерџи Деливери Солушнс (ЕДС), како општествено одговорна компанија, годинава беше дел од поддржувачите на хуманитарниот проект „Замисли желба“ која што ја организираше Националната галерија. Компанијата преку овој проект реализираше и донација за Фондацијата „Марко Божиновски“ со цел подобрување на условите за развој на спортот и спортските активности меѓу младите. Благодарницата од Националната галерија во име…

Шеста година по ред, ОКТА додели стипендии за постдипломци на УКИМ

Шеста година по ред, ОКТА додели стипендии за постдипломци на УКИМ

Компанијата ОКТА ќе обезбеди стипендии за петмина студенти од втор циклус студии на Универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ (УКИМ) во Скопје, шеста година по ред. Стипендиите ќе бидат доделени на постдипломци од петте факултети кои што имаат наставни програми сродни со дејноста на ОКТА и тоа: Факултет за електротехника и информациски технологии – Скопје; Факултет…