Формирано Здружение на грчки бизниси во Северна Македонија

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on email
Email
Share on telegram
Telegram

Здружение на грчки бизниси во Северна Македонија е основано во Скопје на 25 јуни 2020.

Целите на Здружението се заштита и промоција на економските и професионалните интереси на членовите, како и развој на односите меѓу бизнис заедниците меѓу двете земји.

Основачите на Здружението се 16 големи грчки компании во Северна Македонија, а за претседател е избран Арис Влахос, додека пак во управниот одбор учествуваат претставници на Стопанска банка, на ЕДС, Усје и Интракат.

– Се стремиме да станеме мост на комуникација помеѓу бизнисите од двете земји и да ги браниме интересите на грчките компании во Северна Македонија, рекол Влахос и додал дека еден од приоритетите на Здружението е соработка со надлежните тела од двете земји.

 

 

Hellenic Business Association